Meet the Team
Δήμητρα Βασιλάκου
relocating the motif - transforming the everyday
Η Δήμητρα Βασιλάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου “ΜΑ Typographic Studies” του London College of Communication με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Εργάζεται στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας από το 2000 ξεκινώντας από το Brighton και στη συνέχεια στην Αθήνα σε εταιρείες και ως freelance graphic designer. Από το 2005 είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας metoo communication design, έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό μοτίβων που εμπνέονται από την ελληνική παράδοση και πολιτισμό, προβάλλοντας μια νέα οπτική και την εφαρμογή τους σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ασχολείται συστηματικά με την αναζήτηση υλικών, την έρευνα επάνω στις τεχνικές αναπαραγωγής με έμφαση στη μέθοδο της καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας και την επιμέλεια της παραγωγής. Μέσα από ένα οικοσύστημα συνεργειών, δουλεύει με στόχο τα αντικείμενα να παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, συνδυάζοντας σύγχρονες με παραδοσιακές τεχνικές και χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και πρώτες ύλες. Το έργο αυτό έχει διακριθεί και παρουσιαστεί σε μουσεία, συνέδρια και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ μέσα από αυτή τη διαδρομή έχει προκύψει η μόνιμη συνεργασία της ομάδας metoo communication design με το Μουσείο Μπενάκη και με πωλητήρια που προάγουν το ελληνικό design. Επίσης έχει συμμετάσχει στην πλατφόρμα Αστικά Μοτίβα – Urban Motifs Lab στην Πλατεία Θεάτρου, στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων “This is Athens-Polis”.
Μιχάλης Ζαχαρίας
digital imaging and compositing
Ο Μιχάλης Ζαχαρίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1995-2001), στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου, και μετέπειτα φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΑΣΚΤ "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης". Από το 2003 έως και το 2014 υπήρξε καθηγητής ελευθέρου σχεδίου και ζωγραφικής στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, όπου επίσης δίδασκε στο τμήμα προετοιμασίας σπουδαστών Art & Design για το εξωτερικό (Portfolio Course και Foundation Diploma), ενώ παράλληλα από το 2007 διδάσκει ψηφιακή επεξεργασία εικόνας στην Focus - Σχολή καλλιτεχνικής φωτογραφίας, βίντεο και νέων τεχνολογιών. Από το 2014 έως και σήμερα διδάσκει σε τμήμα προετοιμασίας για τις σχολές Καλών Τεχνών Ελλάδας και εξωτερικού στην Merso Art School. Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, την πρώτη το 2017 και την δεύτερη το 2021. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέροντας ενδεικτικά τις: “Comfort Blast”, APT Gallery, Λονδίνο 2019, “Babel Fragments: Revisited”, metamatic:taf, Αθήνα 2015, “Refuge Project II”, Αδάμαντας, Μήλος 2014, "What Lies Hidden Remains Unfamiliar" με την επιμέλεια της Χριστίνας Ανδρουλιδάκη, στα πλαίσια του Remap 2013, Αθήνα 2013, στις εκθέσεις “Apply Softly”(στα πλαίσια του “Preview Berlin – the emerging art fair”), Βερολίνο, 2008, “Καταγραφή1”, Εκθεσιακός χώρος “Νίκος Κεσσανλής”, ΑΣΚΤ, Αθήνα, 2008, “Meatspace”(στα πλαίσια του Πεδίου Δράσης Κόδρα 07'), Θεσσαλονίκη, 2007, “Emergency Room”, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα, 2007, ”Άϋλος Κόσμος”, Club 22, Αθήνα, 2004, “Solus Locus”, Gazon Rouge, Αθήνα, 2003, “Αισθήσεις”, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 2002, “Suburbia - Οι Αχανείς Εκτάσεις Των Αθηναϊκών Προαστίων”, Σταθμός Άλφα, Αθήνα, 2002, “Α/37 - 58° Β/23 - 43°”, Λόφος Φιλοπάππου, Αθήνα, 2001. Έργα του υπάρχουν σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές, με αξιότερες αναφοράς την συλλογή του Δάκη Ιωάννου και της ALPHA BANK.
Αλίκη Κακουλίδου
Η Αλίκη Κακουλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Πτυχίου Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και Μεταπτυχιακού τίτλου στις “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας metoo communication design (2005). Κύριο αντικείμενo εργασίας της ομάδας αποτελεί o σχεδιασμός της ταυτότητας και η οπτική επικοινωνία, με έμφαση στην έρευνα σε θέματα πολιτισμού. Παρουσιάζει έργα με ανάθεση από σημαντικούς φορείς (ΑΣΚΤ, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, PPCT Project / 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2007, 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 / Destroy Athens, ΤΑF the Art Foundation, 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 / AGORA, Venice Biennale 2019, Mousse Publishing, Melissa Books, Kalamata Dance Festival 2022 κ.α.), λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς και κερδίζει σημαντικές διακρίσεις (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2008 - 2009- 2011 – 2012 - 2017, GALLERY graphic design magazine vol11, μέλος επιτροπής βραβείων ΕΒΓΕ 2016). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στη μελέτη των μοτίβων, την επιμέλεια αντικειμένων καθημερινής χρήσης που παρουσιάζει η ομάδα metoo communication design και το σχεδιασμό της ταυτότητας του επιμέρους brand M2P (metoo patterns). Μέσα από το έργο αυτό έχει προκύψει η μόνιμη συνεργασία με το μουσείο Mπενάκη, με πωλητήρια που προάγουν το ελληνικό design και η συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια με αντίστοιχη θεματολογία. Παράλληλα εργάζεται ως γραφίστρια στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και διδάσκει οπτική επικοινωνία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ψηφιακός Πολιτισμός” του τμήματος Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Στέλιος Κούρτης
O Στέλιος Κούρτης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο του 3D animation από το IEK Intergraphics, ενώ παράλληλα σπούδαζε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε ως ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας 3D modelling και 3D printing στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του βιομηχανικού σχεδιασμού και κυρίως στον τομέα των επιτραπέζιων παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας. Το 2014, έχοντας κερδίσει δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς σχεδιασμού επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα, αποφάσισε να συν-δημιουργήσει την εταιρεία Drawlab Entertainment εκδίδοντας επιτραπέζια παιχνίδια δικά του και άλλων δημιουργών. Ως συνιδιοκτήτης και art director της εταιρείας η κύρια ενασχόληση του είναι ο σχεδιασμός επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ακόμα, έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους σε Ελλάδα και εξωτερικό στο 3D modeling ποικίλων projects. Ενδεικτικά project, ως μοναδικός δημιουργός ή σε ευρύτερες συνεργασίες, είναι τα: Spells of Doom, Mystic Scrolls, Fired Up, Say what, Witless Wizards, Legendary metal coins, When I dream, Alice in Wordland, Tactiki και άλλα.
Γαληνή Λαζάνη
Η Γαληνή Λαζάνη είναι επιμελήτρια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση Πολιτιστικής Διαχείρισης). Έχει επιμεληθεί ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Τόκιο, με συμμετέχοντες σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Κώστας Βαρώτσος, Κώστας Κουλεντιανός, Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λάππας, Takis. Ενδεικτικά: “τιθωνοί”, 2022, Αθήνα / “both, as yet unwearied, will keep pretty well together”, 2021, Σαλαμίνα (με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ) / “Sleeping Beauties”, 2021, Back to Athens 7 Festival / “Sandbox House”, 2020, Back to Athens 8 Festival / “Stirring the Vitiated Air”, 2019, Snehta Residency / “Coffins of Black, Coffins of Luck”, 2019, Αθήνα / “Wooden Garden”, 2019, Τόκιο, Ιαπωνία / “Riding a Horse – a study”, 2019, Τόκιο, Ιαπωνία / “Integral I” & “Integral II”, 2017, Αθήνα / “Mere-exposure effect”, 2017, Αθήνα). Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χώρους τέχνης και ιδρύματα, όπως τον Πολυχώρο Αθηναΐς (2010), το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως μουσειοπαιδωγός (2012), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2015), το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης (2015, 2015, 2016), το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Snehta (2019), την μη κερδοσκοπική οργάνωση Cheapart (2020-2021) και άλλους. Από το 2014 έως και το 2022 εργάστηκε ως επιμελήτρια και υπεύθυνη λειτουργίας σε μία από τις μακροβιότερες και πιο καταξιωμένες γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, με το οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται ως εξωτερική συνεργάτις.
Κρίστη Μπουτσάι
Η Κρίστη Μπουτσάι γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών την περίοδο 2014-2019. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε κυρίως με γλυπτικές εγκαταστάσεις και με την χαρακτική. Στα έργα της αποτύπωνε εικόνες και υφές από ποικίλα αντικείμενα σε διαφορετικές επιφάνειες. Μετά την αποφοίτησή της και μέχρι σήμερα ξεκίνησε να ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική και συγκεκριμένα δουλεύει με την μέθοδο του “doodling”. Τα έργα της ποικίλουν σε χρώματα, σχέδια και συνθέσεις, με κοινό χαρακτηριστικό όλων να μην υπάρχει προσχέδιο και πάντα το τελικό αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Η τελική εικόνα του έργου της θέλει να μοιάζει με ψυχεδελικό τοπίο/περιβάλλον, να μπερδεύει το μάτι του θεατή και ταυτόχρονα να τον προκαλεί να ανακαλύψει τις κρυμμένες εικόνες. Από αυτό προκύπτει η δημιουργία χαρακτήρων και ιστοριών, που ενσωματώνει στα έργα της επιτυγχάνοντας την αρμονική τους συνύπαρξη. Στόχος της είναι να εκφράζει την τέχνη της με ποικίλους τρόπους σε διαφορετικές επιφάνειες και με ποικίλα μέσα, από την ζωγραφική σε καμβά μέχρι την ψηφιακή σχεδίαση. Αναλαμβάνει τοιχογραφίες και γραφιστικές δουλειές εικαστικού περιεχομένου, καθώς επίσης δραστηριοποιείται και στο χώρο του εμπορίου δημιουργώντας χρηστικά εικαστικά αντικείμενα. Παράλληλα εργάζεται ως κατασκευάστρια προσθετικών μελών σιλικόνης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων: “Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν”, Sotiris Fellios collection, Αθήνα 2018, “Εκδοχές του κήπου: από μέσα έξω και από έξω μέσα”, Άμφισσα 2018, “An Earthly Matter», Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα 2018, “Έκθεση φοιτητών Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών”, ΣΤΟart, Αθήνα 2019, “9th Biennale of Students of Fine Arts”, Αίθουσα Κεσσανλής ΑΣΚΤ, Αθήνα 2019, “Open studios”, TAF the art foundation, Αθήνα 2019, “Απόφοιτοι της ΑΣΚΤ 2017-2019”, Αίθουσα Κεσσανλής ΑΣΚΤ, Αθήνα 2020, “Νέα κανονικότητα 2”, Chili Art Gallery, Αθήνα 2022, “Η δυναμική των χρωμάτων”, Govedarou Art gallery, Θεσσαλονίκη 2022, “Λεπτόγεως”, European Center of Athens, 2022.
Λία Ναλμπαντίδου
Η Λία Ναλμπαντίδου είναι ανεξάρτητη φωτογράφος – ενεργή καλλιτέχνις (μέλος του ΕΕΤΕ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει φωτογραφία τα τελευταία 30 χρόνια. Το έργο της (φωτογραφικά έργα και photobooks) έχει παρουσιαστεί σε πλήθος ελληνικών και διεθνών εκθέσεων και διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης. Αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές τέχνης και βιβλιοθήκες. Ενδεικτικά: ΕΜΣΤ / Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθήνα, MOMus / Μουσείο Φωτογραφίας, Θεσσαλονίκη, Benaki Photographic Archives – Αθήνα, Le Château d’ Eau – pôle photographique de Toulouse – Γαλλία, Architekturbild EV Στουτγκάρδη – Γερμανία, PhotoIreland Collection / The Library Project, Δουβλίνο – Ιρλανδία, Zentrum für Künstlerpublikationen / Συλλογή Καλλιτεχνικών Βιβλίων Weserburg Museum of Modern Art, Βρέμη – Γερμανία, Le Château d’ Eau / pôle photographique de Toulouse – Γαλλία, Gulbenkian Βιβλιοθήκη Καλλιτεχνικών Βιβλίων Λισαβόνα -– Πορτογαλία, Beinecke Rare Book & Manuscript Library Yale University, New Haven – ΗΠΑ.
Ντίνος Ξύγκας
Ο Ντίνος Ξύγκας είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και καθηγητής σχεδίου, απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. Έχει φιλοτεχνήσει εικονογραφήσεις για σημαντικούς εκδοτικούς οίκους (“Πατάκης”, “ Frémok ”, “Μάρτης”, “Ι.Σιδέρης”, “Νίκας”, “Grivas Publications”), έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 50 τίτλους βιβλίων. Ενδεικτικά: σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων “Κατακτώ την Κορυφή”, “Ο IQ και οι φίλοι του στη χώρα των Μαθηματικών”, “La route vers la langue francaise”, “Παίζοντας...μαθαίνω φυσικά”, βιβλίο-cd “Το Καμπαρέ των Ζώων” και πολλά άλλα. Έχει εργαστεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά workshop σε ποικίλες εκδηλώσεις (“Town for Kids”, “Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλινών”, “Special Olympics - Αθήνα 2011” και άλλες). Διδάσκει σχέδιο σε έφηβους και ενήλικες μαθητές τα τελευταία 13 χρόνια . Από το 2009 έως και το 2021 εργάστηκε ως καθηγητής στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. Από το 2010 έως και σήμερα συνεργάζεται σταθερά με τον εκδοτικό οίκο “Πατάκης” για την εικονογράφηση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια το εικαστικό του έργο επικεντρώνεται στην ζωγραφική με ακουαρέλες και στην ψηφιακή σχεδίαση.
Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1975. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας της σχολής του Greenwich (Λονδίνο) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αστικό Σχεδιασμό (MA Urban Design), καθώς και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Αθήνα). Έχει σχεδιάσει σκηνικά για παραστάσεις του Δημήτρη Μαυρίκιου στο Εθνικό Θέατρο (“Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε”, “Φρεναπάτη”, “Έξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα”), στην Εθνική Λυρική Σκηνή (“Χορός Μεταμφιεσμένων”), στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου (“Τερατώδες Αριστούργημα” και “Πάπισσα Ιωάννα”), στο Θέατρο Τέχνης (“True West”) και στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (“Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι”). Επίσης έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Περικλή Χούρσογλου (“Κάτω Παρθενώνας” στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), Μανώλη Δούνια (“Αμπιγιέρ” στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Σκηνή Β'), Νάνσυ Μπινιαδάκη (“Vurt”, Θέατρο Θησείον), Μαρία Βαρδάκα (“Πορφυρό Νησί”, Θέατρο Άλφα), Μαριάννα Λαμπίρη (“Πυρηνική Κασσάνδρα” στο BETON7 και “Δευτέρα Οδύσσεια” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Νάντια Φώσκολου (“Ψευδαισθήσεις”, Θέατρο Ροές). Έχει βραβευθεί από το περιοδικό Αθηνόραμα κι έχει λάβει το 2009 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών το Βραβείο Δραματουργίας Νεοελληνικού Έργου “Κάρολος Κουν” για το “Τερατώδες Αριστούργημα” (από κοινού με τον Δημήτρη Μαυρίκιο και την Μαρία Βαρδάκα). Ως εικαστικός έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, διδάσκει το μάθημα της σκηνογραφίας/ενδυματολογίας στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Μαρία Τζαμπούρα
Η Μαρία Τζαμπούρα είναι σκιτσογράφος και εικονογράφος. Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Graphic Design (AKTO) στην Αθήνα και Visual Communications Design BA (Hons) στο Middlessex University στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Πρώτο Θέμα”, καθώς και για τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Πατάκης, Κέδρος κ.α. Το 2002, ύστερα από πρόσκληση του Nice Convention and Visitors Bureau of Nice (France), συμμετείχε σε διαγωνισμό μεταξύ σκιτσογράφων ευρωπαϊκών εφημερίδων όπου και διακρίθηκε. Τα σκίτσα της επιλέχθηκαν και έγιναν άρμα για το Nice Carnival 2002. Το 2006 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου 2006. Το 2017 ξεκίνησε το web comic καταστάσεων “Ιστορίες μέσα από τη βαλίτσα”, το οποίο είναι η πρώτη της αυτοέκδοση (2023) και ήταν υποψήφια για Καλύτερη Αυτοέκδοση 2024 των ΕΒΚ, στο Comicdom Con Atnens 2024. Aκολούθησε η “Έξοδος” (2024), τo 2o μέρος των “Ιστοριών μέσα από τη βαλίτσα”. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ comic σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και τα τελευταία χρόνια διδάσκει comic και εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.
Κωνσταντίνος Τσιάμης
Ο Κωνσταντίνος Τσιάμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και μεγάλωσε στο νησί της Σύρου. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στο Προπαρασκευαστικό Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών της Τήνου (2011-2014) και συνέχισε τις σπουδές του στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης με υποτροφία (2019-2021). Έχει εργαστεί ως page layout artist για το graphic novel Divinity: Original Sin 2 της Larian (2020), ως prop artist για την ελληνική σειρά “Σιωπηλός Δρόμος” (2021), καθώς επίσης και ως freelance concept artist για μία αμερικάνικη animated σειρά (2022). Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Junior Artist στην αμερικάνικη εταιρεία Revelation Media. Συγχρόνως διατηρεί μια συνεργασία για την δημιουργία ενός video game, του οποίου είναι ο υπεύθυνος εικαστικός, έχοντας αναλάβει τα character designs και animations, το background art και τα videogame level designs, όλα στην αφαιρετική μορφή τέχνης του pixel art. Πλέον η επαγγελματική του πρακτική επικεντρώνεται στο pixel art και το videogame development, αντλώντας πάντα από τη σφαιρική γνώση που έχει αποκομίσει από τις σπουδές του και την εμπειρία του στις διαφορετικές μορφές τέχνης.
Αρετή Χρύσανθου
Η Αρετή Χρύσανθου σπούδασε Γραφιστική στο τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών της Αθήνας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα ψηφιακά μέσα (animation και κινηματογράφος) στο πανεπιστήμιο του Portsmouth (Master of Arts in European Media, Image Synthesis and Computer Animation με την στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας) και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο του Amsterdam (Master of Philosophy in Cultural Analysis). Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα τέχνης και διδασκαλίας. Εργάζεται στην εκπαίδευση Ενηλίκων (ΔΙΕΚ) και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Διδάσκει ψηφιακές εφαρμογές κινούμενης εικόνας και γραφικών από το 1999. Συγχρόνως, είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και δημιουργεί έργα video art και animation, με τα οποία έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εικαστικών εκθέσεων.